eric Napisano 17 Sierpień 2003 Napisano 17 Sierpień 2003 Mamy taka scenke!!Jak mam i odczego mam zaczac aby oswietlenie bylo realistyczne??bardzo chcialbym aby ktos mnie naprowadzil !!!z gory bardzo dziekuje!!!!!!!
klower Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 Pobaw sie z wlaczeniem IG i swiatlem Area light. poszukaj w sieci , gzies widzialem do tego tutka.
Dariusz-Scorpio-Łacheta Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 sam jestem w tym cienki jak dupa wołowa;))) ale mogę ci troche pomóc po pierwsze w opcjach renderingu w palecie image sampler zaznacz adaptive subdivision min rate daj na 0 a max na 3 dzięki temu będą gładkie kraędzie bo te wyglądają strasznie (adaptive... jest chyba najszybszą metodą i całkiem niezłą) teraz w palecie indirect illumination zaznacz on a opcje zostaw domyślene daj jakieś światło vraylight w type ustaw spherezwiększ U V W w dziale Size możesz dać jakiś kolorek scena będzie czarna więc dodaj omni z multiplierem 0,01 a najlepiej to je oddal jeśli będzie nadal ciemno zwiększ mult. w vraylight na 30 50 lub więcej dodaj mapki lub chociarz tekstrki do modeli i ... wszystko będzie wyglądać inaczej;)) mam nadzieje że lepiej pozdro
Rekomendowane odpowiedzi