Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Już siły nie mam w viewporcie nie widze wogóle testur tylko objekty są zamalowane na taki kolor jaki ma tekstura... coś mi sie wcisło i znikneły mi wszystkie... POTRZEBUJE WIDZIEĆ TEKSTURY BO CHC AUTO ZROBIĆ A NIE MAM JAK BLUEPRINTÓW JAK USTAWIĆ .. POMÓŻcie!!

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 742
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1. Zanzacz "show map in viewport" w edytorze materialow

2. Spróbuj zastosowac materialy dwustronne

3. Dodaj modyfikator UVW map

4. Sprawdz jaką masz wartość "tiling". Moze jest bardzo duza albo bardzo mala

Napisano
  • Autor

Nie to nie o to chodzi. Wszystko jest dobrze z materiałem. mam zaznaczone tamte opcje wszystkie .my.php?image=sss4un.gif

Napisano
  • Autor

Wiem ze coś w 3ds w ustawieniach ogólnych sie pochrzaniło nie wiem co dlatego pisze... Prosze o odpowiedź.. nie pomogła reinstalacja 3dsmaxa. Nie działa UWV map nic nie działa poprostu objekty przyjmują przybliżony kolor tekstur. a na renderze wszystko dobrze wygląda. nie wiem co jest grane. PROSZE O POMOC!! z góry dziękuje (jakby powiedział to mój kumpel " The mountin thank`s" LOL)

Napisano

prawy guzik myszki na nazwie viewportu - na samym dole CONFIGURE - po prawej DISABLE TEXTURES (czasami trzeba odhaczyć i zahaczyć pomimo że nie ma ptaszka).

Jeżeli nie pomógł reinstall to brzmi to groźnie. Może został gdzieś jakiś plik configuracyjny?

Czy w innych plikach .max też takie same objawy są ?

walcz jak lew