Napisano 16 Kwiecień 200619 l Problem: http://67.15.36.49/team/Tutorials/cutting/cutting3.asp robie wszystko wg tego tutka, tj. dochodze do momentu gdy juz mam box, pekniecie i kontolujac PERCENTw PATHDEFORM moge symulowac pekniecie. Problem jest taki ze jak daje boolean i wybieram moje pekniecie to Wycina mi podstawowy ksztalt pekniecia(tj.prostopadloscian:/) i nie wiem czemu. Sciagnalem plik max i tam wszystko ok. Moglby ktos napisac jak to zrobic step by step?
Napisano 18 Kwiecień 200619 l 1) stwórz boxa 200x200x-5 "ice" 2) stwórz kolejnego boxa 7x300x20 podnieś wartość hieght segs do 50 "crack" 3) użyj modyfikatora taper aby go "zaostrzyć" 4) stwórz splinea w widoku top o kształcie pęknięcia (używaj tylko krzywych beziera) 5) zaznacz boxa zmodyfikowangeo taperem i dodaj modyfikator pathdeform 6) jako pick path użyj wcześniej stworzoną krzywą 7) ustaw utworzony model pęknięcia aby pokrywał się na osi góra-dół z boxem "ice" 8) wykorzystując opcję precent zanimuj proces pękania 9) zaznacz boxa "ice" i nakładając boolean jako obiekt drugi ustaw boxa "crack"