Napisano 17 Kwiecień 200618 l witam. robie taki oto czolg. z tego wzgledu, ze ucze sie, prosze o uwagi i podpowiedzi. co jakis czas bede dodawal nowe obrazki tutaj jedna z fotek
Napisano 18 Kwiecień 200618 l Dobrze. Widzę, że robisz powoli i starannie co widać na renderze. Pozdroo.
Napisano 18 Kwiecień 200618 l fajny czolg, widac dbalosc o sczegoly, pokaz siatke i model bez mesh smooth
Napisano 18 Kwiecień 200618 l Yes, yes, yes wreszcie, już od dawna na tym forum nie było porządnego czołgu (po za moim oczywiście;]) a tu proszę ślicznota zarazie. Zawsze mi się podobał ten czołg pierwszy raz zobaczyłem go w jednym z filmów z Indianą Jonesem. A właśnie po co w czołgu MS? Znaczy można ale to komp obciąża strasznie, a czołgi są i tak kanciaste i efektów MS raczej nie widać. Czym renderowałeś jeśli można spytać bo bardzo ładnie;)
Napisano 18 Kwiecień 200618 l Autor ja renderuje zwyklym scanlinem :(, bo 1) nie wiem skad wziasc pelna wersje jakiegos rendera, poza kupnem, 2) dema sa do niczego
Napisano 18 Kwiecień 200618 l fajny czołg i widze dużo szczegółów allied możesz używać mental raya . Aust twój czołg stoji jeszcze w warsztacie i od dłuższego czasu nic nowego nie pokazałeś. Czekam na jakieś updaty ze strony obydwu.
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor praca trwa, niedlugo dam render kolejny, a tymczasem zastanawiam sie jak ta pracka bedzie wygladac. mysle ze na pewno czolg bedzie na tle zdjecia. tlyko mam problem, nie moge znalezc zadnego dobrego. jedyne ktore znalazlem to to: jak widac nie bedzie to zbyt pasowalo. mam wiec prosbe - jakby ktos znalazl zdjecie gdzie pasowaloby umieszczenie czolgu z I wś prosilbym o link. pzdr
Napisano 22 Kwiecień 200618 l Trudno ocenić jeżeli, dałeś jakiegoś kloca zamiast czołgu. Jak dla mnie to zdjęcie sie nadaje.
Napisano 22 Kwiecień 200618 l Zdjecie sie nadaje, ale przydalo by sie je "poprawic" dodac dymy, kratery po wybuchach itp. I wojna swiatowa, rozgrywala sie w okopach. A czolgi mialy wlasnie przelamac umocnione pozycje nieprzyjaciela. Na ktoryms z filmow dokumentalnych jest fajne ujecie czolgu ktory pokonuje jakis pagorek. Wyglada jakby czolg mial wjechac w kamere...
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Świetna robota masz zajedobre tampo, jeszcze troche i zacznie się dla ciebie piekło texturowania :D Ja taż dzisiaj dam updejta propo swego tigriska ;]
Napisano 25 Kwiecień 200618 l faktycznie ładny czołg, nie ma się do czego przyczepić. również ładnie wyrenderowany. czy można prosić o ustawienia rendera? bo też własnie robie coś czołgopodobnego tylko mniejszego kalibru (tankietka TKS) i chciałby to w ten sposób wyrenderować
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor renderuje scanlinem, z filtrem blend o niewielkiej wartosci, texturowania tez sie boje
Napisano 1 Maj 200618 l Autor model powoli koncze, ale nie wiem jakich ustawien uzyc na material, tzn najlepiej jaki typ itd, poradzicie cos? dobra kolejne pytanie;/ dodalem do textury bump mape i dlaczego powstalo taki cos? oczywiscie tak ejst tlyko gdy scena jest oswietlona skylightem