Altharis Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam. Mam tablet Pentagram XXL (właściwie to medion). Zaopatrzyłam się w taki duży , gdyż liczyłam, że 1cm na tablecie będzie odpowiadał 1cm na monitorze. Niestety jest tak, że 1cm na tablecie to ok 3-4cm na monitorze. Jeśli zależałoby mi na takim efekcie to kupiłabym sobie tablet a6, a nie a4. Próbowałam to zmienić w ustawieniach tabletu (Graphics-Pad MD 41217), ale nie znalazłam takie opcji, jest tylko regulacja wielkości obszaru aktywnego tabletu. Jednak kilka razy zdarzyło mi się, że ruch piórkiem wzdłóż przekątnej tabletu był odpowiedni ruchowi kursora po przekątnej ekranu. Trwa to tylko kilka sekund, jak podniosę piórko i przyłożę w inne miejsce, znowu odleglosci na tablecie i monitorze są w stosunku ok 1:4 Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Altharis Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Napisano 19 Kwiecień 2006 Chyba coś znalazłam... muszę zmniejszyć prędkość kursora.
MassTA Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Nie wiem czy twój tablet ma pdobny sterownik, ale zmień tryb śledzenia na bezwzględny. W załączniku jest jak to u mnie wygląda (Pentagram Quadpen).
Rekomendowane odpowiedzi