Napisano 20 Kwiecień 200619 l Witam! Mam taki glupi problem z flashem, juz kiedys mialem cos takiego ale jakos se poradzilem dzisiaj juz nie moge :/ Klopot polega na tym, ze zrobilem sobie krotkiego movie clipa, skopiowalem go kilka razy i kiedy probuje edytowac jednego z nich to takze te pozostale sie zmieniaja tak samo jak ten co go edytuje. Jak mozna zrobic zeby kazdy movie clip byl osobny? pozdr!
Napisano 20 Kwiecień 200619 l Zrób duplikaty,a później w animacji podmień oryginały na poszczególne duplikaty :)
Napisano 21 Kwiecień 200619 l Tak jak mowi M@Ti, tylko nie musisz niczego podmieniac. Po prostu prawy przycisk na movie clipie i 'duplicate symbol'.
Napisano 21 Kwiecień 200619 l We Flashu 8, gdy robię duplikaty to w scenie pojawia mi się zamiast zduplikowanego obiektu ten sam obiekt, ale jakby skopiowany.. stąd dodatek o podmienianiu :) Na początku myślałem, że coś się skopało, ale jak już doszedłem ocb. rozwiązanie wydało się banalne :)
Napisano 21 Kwiecień 200619 l Autor no udalo sie :) tylko, ze musialem kazda scizke w movie clipie tez zduplikowac dzieki!!!