Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

te kulki pojawiaja sie czasem po wlaczeniu fotonow!!!pelno ich jest do okola!!czasem wychodzi ciekawie kaustyka a czasem sa jakies dziwnego koloru plamy!!![urwanie glowy]

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

to sa te czarodziejskie kulki ktore sie pojawiaja po wlaczeniu fotonow przy wlaczonym indirect ilumination!!!

Napisano

Witam!

Chyba wiem jak pomóc[rotfl2]

Włącz PHOTON MAP SERVER - GLOBAL, DIFFUSE DEPTH ustaw na 4 PHOTONS IN ESTIMATE zmień na 100 (może będziesz musiał to jeszcze zwiększyć ale narazie spróbuj tak) i MAX SEARCH RADIUS zwiększ 5-krotnie. W LUMA SERVER daj ustawienia domyślne, ale nie wyłączaj INDIRECT ILUMINATION. W ustawieniach światła w ATTEUNATION/DECAY włącz DECAY - INVERSE SQUARE i START DIST. ustaw tak aby obejmował całą scenę. Powinno pomóc. Daj znać czy Ci wychodzi i zamieść później jakiś rendering, bo może będzie trzeba jeszcze coś zmienić.

Napisano
  • Autor

Zrobilem jak kazales i dalej sa te kulki!!!moze zrobisz podobna scene i opiszez wpsolczynniki!!!ja jakos nie moge polaczyc fotonow z indirect ilumination!!i jakbys jeszcze mogl powiedziec gdzie moge znalezdz wspolczynnik GI????

Napisano

Witam ponownie!

Prześlij mi tą scenę najlepiej spakowaną a ja spróbuję ją naprawić.

Napisano

witam, na stronie M@Ti\'ego jest jak sie tego pozbyc, ja mam tyko jeden problem nigdy mi te plamki nie wyskakuj :( i render trwa okolo 40 min a na scianach sa smugi, i wogule wszystko mi sie knoci ale coz trzeba sie uczyc :)

ps. stronka to chyba http://mati3d.prv.pl

Napisano

Hmm... zapraszam na stronke ;-))