Napisano 29 Kwiecień 200619 l Gdzie mogę znaleźć modyfkację Sub-Object. Chcę zrobić trawe i nie mogę gdyż nie mogę znaleźć Sub-Object.
Napisano 29 Kwiecień 200619 l jeśli możesz wybierać fejsy/verteksy/krawędzie jesteś w Sub-Object Mode, jeśli tylko objekty, w object mode ;>
Napisano 29 Kwiecień 200619 l widzę że nie wiesz co to jest sub object. nie jest to żadna modyfikacja. jest to po prostu warstwa modelu (obiektu) która pozwala na zastosowanie charakterystycznych dla siebie narzędzi edycyjnych. w maxe mamy np wierzchołki, krawędzie i ścianki (choć nie tylko). vertexy mają tylko jeden wymiar i tworzą krawędzie. te znowu wtorzą ścianki. kilka ścianek tworzy element. element/y tworzy/ą obiekt. Gdzie to znajdziesz? Np po zastosowaniu modyfikatora edit poly masz ikonki symbolizujące kolejne poziomy. Daj link do tutka z którego korzystasz to udzielę ci dokładniejszych informacji.
Napisano 30 Kwiecień 200619 l dodam tylko, ze taki przycisk "SUB-OBJECT" byl dostepny w poprzednich wersjach maxa (o ile dobrze pamietam, bodajze 4-5) i powodowal przejscie z trybu selekcji obiektu jako calosci do trybu wyboru jego czesci skladowych (wspomnianych przez owce vertex'ow, edge'ow itd.)