Gość joasiab.1981 Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Gdzie mogę znaleźć modyfkację Sub-Object. Chcę zrobić trawe i nie mogę gdyż nie mogę znaleźć Sub-Object. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 jeśli możesz wybierać fejsy/verteksy/krawędzie jesteś w Sub-Object Mode, jeśli tylko objekty, w object mode ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owca Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 widzę że nie wiesz co to jest sub object. nie jest to żadna modyfikacja. jest to po prostu warstwa modelu (obiektu) która pozwala na zastosowanie charakterystycznych dla siebie narzędzi edycyjnych. w maxe mamy np wierzchołki, krawędzie i ścianki (choć nie tylko). vertexy mają tylko jeden wymiar i tworzą krawędzie. te znowu wtorzą ścianki. kilka ścianek tworzy element. element/y tworzy/ą obiekt. Gdzie to znajdziesz? Np po zastosowaniu modyfikatora edit poly masz ikonki symbolizujące kolejne poziomy. Daj link do tutka z którego korzystasz to udzielę ci dokładniejszych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 dodam tylko, ze taki przycisk "SUB-OBJECT" byl dostepny w poprzednich wersjach maxa (o ile dobrze pamietam, bodajze 4-5) i powodowal przejscie z trybu selekcji obiektu jako calosci do trybu wyboru jego czesci skladowych (wspomnianych przez owce vertex'ow, edge'ow itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 >>> FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi