Napisano 2 Maj 200618 l Hej - szybkie 2 pytania bo dopiero zacząłem zabawe z after effect(6.5) - wrzucam video na layer, ale moge tylko obejrzeć długośc 10sec. druga sprawa - w helpie napisali ze efekty moge sobie zapisac poprzez menu effect - save effect - ale ja tutaj nic takiego nei mam może poprostu nie to menu - chciałem zapisac całą liste efektów z zmianami co by potem nie musiec zmieniac tych ustawien. Wersja zarejestrowana(pro). Cytuje : Choose Effect > Save Favorite, or choose Save Selection as Favorite from the Effect Favorites pop-up menu. Specify a filename and location, and click Save. Dzieki pozdro.
Napisano 2 Maj 200618 l "[...]wrzucam video na layer, ale moge tylko obejrzeć długośc 10sec..." Zmień w ustawieniach kompozycji długość jej trwania (Composition settings/Duration) Jeśli chodzi o drugie pytanie, pstryknij F3 i...
Napisano 2 Maj 200618 l Autor odnosnie czasu 10 sekund - dzięki działa :) odnosnie F3 - to tak wiem - tylko tu nie ma SAVE :)
Napisano 2 Maj 200618 l ...;) Ja kliknąłem prawym na tej zakładce powyżej, ale to zapisze Ci chyba wszystkie ustawienia...hmm
Napisano 2 Maj 200618 l Autor ale ja chce wszystkie zapisac tylko że nie mam save w menu prawego klawisza :)
Napisano 2 Maj 200618 l ...zauważ, że ja kliknąłem prawym na zakładce, tej co u mnie ma różowy kolor...;)
Napisano 2 Maj 200618 l Autor zauważyłem :) ale to nic nie dało - poprostu chce ustawienia efektów zapisac do pliku i wczytywac potem sobie dla danego klipu co by utworzyc własna biblioteczke ustawien. co za paranoja :)
Napisano 2 Maj 200618 l Autor Dobra mam - opisze jak by komus to nie działało ;) Touch dzięki za pomoc. F3, przeciągamy zaznaczone efekty do tego okna po prawej, wyskakuje okno zapisu, zapisujemy w katalogu PRESETS potem możemy w nowym dokumencie przeciagnac efekty z okna po prawej (zielona linia) do okna efektów (f3) lub bezposrednio na layer.
Napisano 2 Maj 200618 l ...kurcze, nie wiem dlaczego(?) Ja mam 6.0 i wszystko działa...w przypadku kiedy dodaję więcej efektów, np tak jak Ty masz 2 na liście, klikając na wybrany w menu mam do wyboru pozycję Save Favorite... W 6.5 na bank da się to zrobić... PS. No to luzik;)
Napisano 3 Maj 200618 l Autor ja też nie wiem ale wierze ze tak masz bo ja zawsze byłem inny xD spytam tutaj bo nie ma sensu nowego watku zakładac - jeden layer pod drugim, i chciał bym to przedzielic na pół tzn połowe zeby była z tego widoczna połowa z tego - za pomca maski jak to mozna by zrobic zakładajc ze mam 2 kolorowa mape - trzeba jakos dodac alpha chanell na górny layer prawda ? ale nigdzie tutaj nie widac zeby wołało mape.
Napisano 4 Maj 200618 l ...kurcze, już wszystkie programy mi się mieszają...flash'e, directory, affter effects'y;) Maska jest tutaj wskazana, ale dawno nic nie robiłem i musiałbym chwilkę posiedzieć... ale pewnie już znalazłeś;)
Napisano 27 Maj 200618 l ja też nie wiem ale wierze ze tak masz bo ja zawsze byłem inny xD spytam tutaj bo nie ma sensu nowego watku zakładac - jeden layer pod drugim, i chciał bym to przedzielic na pół tzn połowe zeby była z tego widoczna połowa z tego - za pomca maski jak to mozna by zrobic zakładajc ze mam 2 kolorowa mape - trzeba jakos dodac alpha chanell na górny layer prawda ? ale nigdzie tutaj nie widac zeby wołało mape. robisz dwie warstwy dodajesz jakas mape ( gorna warstwa ) i za pomaca piorka robisz sciezke do maski :D zawsze mozesz sie jeszcze pobawic opcjami BLEND jak masz dwu kolorowa mape to mozesz za pomoca color keya zaznaczyc kolor i bedzie on przezroczysty :P pozdr