Dobijasek Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 a wiec tak http://www.max3d.pl/tut.php?id=63 probuje zrobic te edgeloop'y czy jak to sie tam zwie tylko nie wiem gdzie mogem to znalezc i tez nie za bardzo wiem o co chodzi z "cut, slice, quick slice" i jeszcze jedno jak zrobie ten mirror jednej polowki to jak zrobic aby te 2 czesci ktore wyjda polaczyc w 1 calosc bo jak chce odwrucic jedna polowke to mi sie drugie obraca ino ze w druga strone i jedno w drugie mi wchodzi
xeav Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 wchodzisz do edycji krawędzi (Edge) zaznaczasz krawędź, i wciskasz loop
AnyMan Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Cut, slice i quick slice są w panelu modyfikatora Editable Poly, zwykle gdzieś tam poniżej. A co do mirrora... hmm, nie lepsze Symmetry?
Gość MaRaS1990 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 nie bede robił nowego postu bo nie chce zaśmiecać i mam pytanko do tutoriala http://www.max3d.pl/tut.php?id=258 jak ukryć oryginalny samochód?? proszo o dpowiedz
Gość MaRaS1990 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 wielkie dzięki i że to takie proste bylo tylko jeden przycisk ;/ ale zaraz jak renduje obrazek to widac ładnie tylko to co sie rozpada ale jak "make preview" to nie widać nic:/
AnyMan Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Heheh, chciałoby się, żeby to było takie łatwe... "Make Preview" robi po prostu zrzut z Viewportu. A taka natura systemu cząsteczek, że w viewportach tychże cząsteczek Twoje oczy nie doświadczą;P.
Leru Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 MaRaS1990 -> umieszczając wątek w pomocy formułuj tak temat, żeby było wiadomo o co chodzi.
Gość MaRaS1990 Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 Heheh, chciałoby się, żeby to było takie łatwe... "Make Preview" robi po prostu zrzut z Viewportu. A taka natura systemu cząsteczek, że w viewportach tychże cząsteczek Twoje oczy nie doświadczą;P. no to jak moożna zrobić filmik żeby było widac tak jak przy rendowaniu odrazka??
Rekomendowane odpowiedzi