mkk3a Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 krótka piłka: nie mam autocada, mam do obejrzenia elewacje w formacie *.dwg czy da sie jakos bez autocada otworzyc taki plik? nie musi byc zadnej edycji zawartisci ani nic takiego, zalezy mi jedynie na obejrzeniu rysunku
mkk3a Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 niby jest OK, bo pokazują sie rozne okienka (replace/merge), potem opcje importowania, nie wywala żadnych błedów, ale scena nadal jest pusta...
Chalek Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 jest darmowy podgecad, chyba tak sie to pisze, do prostrzych rzeczy zupelnie wystarcza i zastepuje autocada
mkk3a Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 ech, troche zbyt pochopnie załozylem watek, bo rozwiązanie dosyc proste, ale moze przyda sie kiedys potomnym :) wystarczyło wpisać w google DWG wiever i pełno jest takich roznych programikow.
Gość User190 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 mkk3a - a sprawdziłeś, czy po imporcie są jakieś elementy w scenie?? Czasem coś się kopie w imporcie i obiekty musisz sobie wyśrodkować, bo są gdzieś poza viewportem, albo poprostu powiększyć przybliżenie (zła konwersja jednostek przez maxa).
mkk3a Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 tez o tym myslalem. Zoom Extents nie pomaga, na liscie obiektów tez pusto.
damusTo Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 w eksporcie sie nic nigdy nie kopie, pewne obiekty takie jak solidy traca swoje pierwotne właściwiści ale nie znikają. Kwestia ustawienia dokładnosci importowania i tego czy mrozone warstwy mają byc pomijane czy nie tylko to może spowodować że coś poginie.
Kuciel Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 DWG TrueView firmy Autodesk darmowy i chyba najlepszy, sam korzystam:)
Rekomendowane odpowiedzi