Napisano 16 Maj 200618 l krótka piłka: nie mam autocada, mam do obejrzenia elewacje w formacie *.dwg czy da sie jakos bez autocada otworzyc taki plik? nie musi byc zadnej edycji zawartisci ani nic takiego, zalezy mi jedynie na obejrzeniu rysunku
Napisano 16 Maj 200618 l Autor niby jest OK, bo pokazują sie rozne okienka (replace/merge), potem opcje importowania, nie wywala żadnych błedów, ale scena nadal jest pusta...
Napisano 16 Maj 200618 l jest darmowy podgecad, chyba tak sie to pisze, do prostrzych rzeczy zupelnie wystarcza i zastepuje autocada
Napisano 16 Maj 200618 l Autor ech, troche zbyt pochopnie załozylem watek, bo rozwiązanie dosyc proste, ale moze przyda sie kiedys potomnym :) wystarczyło wpisać w google DWG wiever i pełno jest takich roznych programikow.
Napisano 16 Maj 200618 l mkk3a - a sprawdziłeś, czy po imporcie są jakieś elementy w scenie?? Czasem coś się kopie w imporcie i obiekty musisz sobie wyśrodkować, bo są gdzieś poza viewportem, albo poprostu powiększyć przybliżenie (zła konwersja jednostek przez maxa).
Napisano 16 Maj 200618 l Autor tez o tym myslalem. Zoom Extents nie pomaga, na liscie obiektów tez pusto.
Napisano 16 Maj 200618 l w eksporcie sie nic nigdy nie kopie, pewne obiekty takie jak solidy traca swoje pierwotne właściwiści ale nie znikają. Kwestia ustawienia dokładnosci importowania i tego czy mrozone warstwy mają byc pomijane czy nie tylko to może spowodować że coś poginie.