Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

krótka piłka: nie mam autocada, mam do obejrzenia elewacje w formacie *.dwg

czy da sie jakos bez autocada otworzyc taki plik? nie musi byc zadnej edycji zawartisci ani nic takiego, zalezy mi jedynie na obejrzeniu rysunku

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 802
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

niby jest OK, bo pokazują sie rozne okienka (replace/merge), potem opcje importowania, nie wywala żadnych błedów, ale scena nadal jest pusta...

Napisano

jest darmowy podgecad, chyba tak sie to pisze, do prostrzych rzeczy zupelnie wystarcza i zastepuje autocada

Napisano
  • Autor

ech, troche zbyt pochopnie załozylem watek, bo rozwiązanie dosyc proste, ale moze przyda sie kiedys potomnym :)

wystarczyło wpisać w google DWG wiever i pełno jest takich roznych programikow.

Napisano

mkk3a - a sprawdziłeś, czy po imporcie są jakieś elementy w scenie?? Czasem coś się kopie w imporcie i obiekty musisz sobie wyśrodkować, bo są gdzieś poza viewportem, albo poprostu powiększyć przybliżenie (zła konwersja jednostek przez maxa).

Napisano
  • Autor

tez o tym myslalem. Zoom Extents nie pomaga, na liscie obiektów tez pusto.

Napisano

w eksporcie sie nic nigdy nie kopie, pewne obiekty takie jak solidy traca swoje pierwotne właściwiści ale nie znikają. Kwestia ustawienia dokładnosci importowania i tego czy mrozone warstwy mają byc pomijane czy nie tylko to może spowodować że coś poginie.