Napisano 17 Maj 200618 l elo 1.jak zrobic button zeby jego animacja over odtwarzala sie do konca mimo zjechania z niego kursorem przed koncem animacji?. 2.jak zrobic oddzielna animacje buttona po zjezdzie kursora z niego. np : najezdzam na button - jakos sie podswietla, zjezdzam z niego - podswietlenie sie cofa i napis z buttona na chwile znika zeby znow sie pojawic. pozdrufki
Napisano 17 Maj 200618 l w którym flashu prcujesz? 1. Musisz zrobic Movie klip w którym bedzie tez button z pustymi klatkami Over, down... itd... zapelnic musisz jedynie obszar Hit Co teraz: nie wiem :) nie zabardzo umiem AcionScripta w MX2004 wiec ci nie doradze. Wiem tylko ze do przycisku (tego z zapełnionym wylacznie hit) musisz przypisac akcje Goto albo play Kurde i tak nie nikt nie zrozumie.... zaraz ci dam linka do obrazka jak to ma wygladac
Napisano 17 Maj 200618 l Ehh... no.. to musisz zrobić tak (mniej więcej): 1. nie używasz wogóle symbolu button. 2. zamiast tego robisz movieclipa normalnego. 3. na tym robisz tak, że ustalasz stany rollover i rollout żeby robiły play w klipie, tak żeby się odtwarzał i kontrolkę np czyaktywny=1; (albo 0 w zależności od stanu). 4. w klipie robisz animację na wjazd i zjazd. no i chamujesz w odpowiednich miejscach stopami. i warunkami if. czaisz? wiem, że to tylko zgrubsza idea, ale pokombinuj. poszukaj w necie. ja się nauczyłem tego z flashkit.com o to chodzi, że animacja jedzie sobie i zatrzymuje w miejscach kiedy kontrolna zmienna wskazuje na najechanie na przycisk lub nie. chyba to nie jasne, ale nie mam siły żeby to wytłumaczyć bardziej.
Napisano 17 Maj 200618 l Autor dzieki folks, merv : wlasnie o cos takiego mi chodzilo. maceo : muchas gracias za linka wlasnie takiej skarbnicy szukalem. jeremy61 : no to zes rozdziewiczyl konto pozdrufki
Napisano 18 Maj 200618 l to połącz to co napisałem z tym co napisał merv_ (bo z tego co widzę samo to nie wystarczy, bo po najechaniu na przycisk popchnie tylko animację o jedną animację do przodu. Musi jeszcze wiedzieć gdzie się zatrzymywać w tym cyklu i co omijać.) a druga skarbnica wiedzy - czyli wszystko zwięźlej a solidniej (moim zdaniem) to http://www.kirupa.com