Napisano 21 Maj 200618 l hmmm przycisk pauze w okienkku renderu to chyba pic na wode. Gdy robie render i ktos ode mnie z domu chce na kompa niestety jest niefajnie. Wiec jak tą pauze włączyć - autentyczną pauze
Napisano 21 Maj 200618 l coś w tym jest .. ja też myślałem że jak włącze pauze to komputer przestanie wolno pracować ale jednak nie przestał. Moze warto wtedy zajżeć do Menedżera zadań i pousuwać zbędne zmułki :) niewiem czy to dobra koncepcja ale co szkodzi spróbować Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200618 l we vrayu jest tak, że np. jeśli leci prepass irr mapy to po wciśnięciu pauzy dopiero zatrzyma po przeliczeniu tego prepassu przed następnym lub przed finalnym renderem.
Napisano 21 Maj 200618 l W scanline zależy ale Raczej od razu się zatrzymuje. W Mentalu Pauza to Fikcja.
Napisano 21 Maj 200618 l Autor hmmm wiec jaki wniosek - nie zatrzymam szalonego v-raya. v-ray mowi "predzej mnie wylaczysz niz zatrzymasz" :D ps jak obnizyc ten priorytet??
Napisano 21 Maj 200618 l alt-ctrl-del task manager processes znalezc max'a prawy klawisz set priority low i wtedy max dostanie idla... wiec wywlaszczac go beda interaktywne procesy