DesignStudio Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 hmmm przycisk pauze w okienkku renderu to chyba pic na wode. Gdy robie render i ktos ode mnie z domu chce na kompa niestety jest niefajnie. Wiec jak tą pauze włączyć - autentyczną pauze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 coś w tym jest .. ja też myślałem że jak włącze pauze to komputer przestanie wolno pracować ale jednak nie przestał. Moze warto wtedy zajżeć do Menedżera zadań i pousuwać zbędne zmułki :) niewiem czy to dobra koncepcja ale co szkodzi spróbować Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 we vrayu jest tak, że np. jeśli leci prepass irr mapy to po wciśnięciu pauzy dopiero zatrzyma po przeliczeniu tego prepassu przed następnym lub przed finalnym renderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 w maxwellu render jest pauzowany odrazu, w scanlinie chyba też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Obniż priorytet wątku renderera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 W scanline zależy ale Raczej od razu się zatrzymuje. W Mentalu Pauza to Fikcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 21 Maj 2006 Autor Share Napisano 21 Maj 2006 hmmm wiec jaki wniosek - nie zatrzymam szalonego v-raya. v-ray mowi "predzej mnie wylaczysz niz zatrzymasz" :D ps jak obnizyc ten priorytet?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 alt-ctrl-del task manager processes znalezc max'a prawy klawisz set priority low i wtedy max dostanie idla... wiec wywlaszczac go beda interaktywne procesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi