Norbert Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Witam. Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem 3dsmaxa 8. Mam tylko problem z opcja snap. Po jej aktywowaniu "krzyzyk" (czyli kursor) powinien sie przylepiac do siatki. Tak sie nie dzieje - nie wiem czemu. Porownalem opcje grida z tymi z 3d 6 ale prawie wszystko jest tak samo. Roznica jest taka ze w 6 jest opcja snap strength a w 8 jest snap preview radius i snap radius. Czy to przez to ? Jak nalezy ustawic by kursor "przylepiał" sie do siatki ? Help ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 hm mi tam wszystko dziala jak nalezy prawym na snapa zaznaczasz opcje Gird poinst i skacze jak tlala..jedyne co moge ci poradzic to sprubuj przyblizyc byc moze masz mniejsze rozmiary siatki i dla tego wydaje ci sie na oddaleniu ze nie przyciaga do krawedzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Napisano 26 Maj 2006 Autor Share Napisano 26 Maj 2006 Uruchomilem jeszcze raz komputer i maxa i nagle zaczelo dzialac. Nie wiem czemu ale nie wazne :). Dzieki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Guess what ? Oczywiscie znow nie dziala >:( To znaczy dziala ale polowicznie. Na standardowym zoomie wszystko jest ok ale gdy odjade tak ze pojawi sie tak jakby nowa siatka - nie dziala. Kursor olewa to ze tuz obok jest siatka i sie nie przylepia. Kurrrr..... Nie wiem co robic mam takie ustawienia - Snap preview radius:8 Snap radius:8 Angle: 5,0 Percent 10,0. What the hell sie dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 powieksz siatke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Nie no musiałbym cały czas to powiększać to zmniejszać siatke w zależnosci od potrzeby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi