SSn4k3 Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Witajcie, mam pewien problem. Robie menu dla pewnego pubu i wpadlem na ciekawy pomysl, mianowicie... http://img122.imageshack.us/my.php?image=menuuu1do.jpg I teraz pojawia sie moj problem. Jaki zrobic render ktory jest wąski i wysoki bez "rozjezdzania" się wszystkiego w poziomie. np ( defaultowo powiedzmy 640x480 to jest ladnie ale potrzebuje wiekszej przestrzeni nad biorkiem bo tam bedie menu to zmienam na 640 x 1000 i wyglada to tak jakby szerokosc tez sie roziagnela) Nie wiem czy to dobrze wytlumaczylem:) (wylaczylem image aspect i pixel aspect i tez nic nie daje;\\) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Trzeba było do Marcina napisać - on często takie panoramy w wizkach stosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Zmniejsz ogniskową kamery przy takim zabiegu. Ja glownie stosuje w interiorach 25 (fov 72). Daj ogniskową na 80 i ustaw kamere, nic nie powinno sie rozjezdzac. Jesli chodzi o piony to mozesz dodatkowo zastosować modyfikator camera correction ( zaznacz kamere i modifiers>cameras>camera correction) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 Dzieki wielkie, jutro z rana zaczne testować, jesli bede mial jescze jakies probelmy to tu napisze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi