Raziel Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 mam pytanie, czy ktos bylby tak mily i napisalby mi roznice miedzy 3d maxem 5.0, a 4.2 :D nie mowcie mi o stronie producenta, bo tam nie znalazlem. z gory dziekuje
dr Ug Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 W skrocie, bo troche tego bylo: Radiosity, Light Tracer, Unwrap UVW, Symmetry, nowe Bones i kilka zmian w interfejsie.
Raziel Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 thx, ale teraz potrzebuje wytlumaczenia tego co to jest i co to robi, i czy jest wazne. Oraz czy wersja 4.2 jest dobra i mozna sie nia bawic, czy jest chalowata i lepiej miec 5.0??
honzik Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 jak na rynek weszła wersja 4 maxa ja pracowałem na wersji 2.5 - teraz pracuje na wersji 4.2 i niczego mi w niej nie brakuje - po prostu zależy do czego używasz Maxa - jeśli do zwykłego modelingu i renderingu to wszystkie wersje maxa są dobre + dodatki typu Vray i tym podobne - natomiast jeśli zależy Ci na tworzeniu animacji i na jak nawiększej liczbie opcji to wskocz na 5 - - - - - w wydajności nie zauważyłem specjalnych różnic - - - decyzja należy do Ciebie - - - - - pozdrowionka
MeG Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 przedewszyskim sie unwrap poprawil co mi strasznie sie ppodoba nie 4 mila editable pole ( tak przynajmniej mi sie wydaje ) no i bonesy sa tez nowe fakt tja jak ktos juz powiedzial decyzja nalezy do ciebie
Raziel Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 dzieki i tak musze wziac 4.2, bo innej nie moge narazie wziac, za niedlugo moze za jakis miesiac bede mial 5.0, czy 5.1, dzieki za pomoc [piwo], a honzik powiedzial ze animacje lepiej robic w 5.0, czy 5.1, ale w 4.2 tez mozna? Jaka jest roznica?
MeG Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 hmm ja robilam animacje w 4.0 i jakos calkiem niezle szlo w 5 jescze animacji nie robilam musze sprobowac
Rekomendowane odpowiedzi