Andrew18 Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam! Jestem jeszcze bardzo początkującym użytkownikiem maxa, ale postanowilem wykonac sobie felge do auta sportowego, aby poznać pare technik jak np bridging. I natrafiłem na pewien problem. Chciałbym aby felga miała 5 otworów na śruby, a sama felga jest sześcio ramienna. Wiem że można wyciąć otwory booleanem, ale wtedy to bardzo nieładnie wygląda. Moje pytanie brzmi czy jest jakaś możliwość, np puszczenie vertexów po krzywej nurbs albo innej krzywej 2D tak zeby utworzyć 8-bok foremny. Wiem, że te dziury mógłbym wykonać ręcznie ale wtedy napewno każda będzie choć troszeczkę inna, a ja chciałbym otrzymać czystą ładną siatkę. Oto screen z miejscem w którym chciałbym zrobić takie koło (z 2 stron jedno pod drugim aby potem bridgem połączyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Nie chce być niemiły ale o wycinaniu otworów było na forum już paredziesiąt razy - użyj opcji szukaj a potem zadawaj pytania - nawet w videotutorialu było pokazane odnosnie piecyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew18 Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 faktycznie teraz znalazłem, wcześniej wpisywałem: "wycinannie otworu koła" i było brak wyników, a teraz coś znalazło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi