daymon Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam. Mam nastęoujący problem: Textura Sytuacja w 3ds maxie i po wyrenderowaniu Chodzi o to ,że nie wiem dlaczego kolor obiektu po zrenderowaniu zupełnie nie przypomina koloru textury . Dokładniej jest dużo jaśniejszy. Może ktoś sie już spotkał z tym problemem i go rozwiązał , dlatego prosze was o pomoc co musze zrobić aby dany przedmiot ,obiekt posiadał kolor textury a przynajmniej był ciemniejszy. Pozdrawiam
Shalivan Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Try: Rendering > enviroment > exposure control
gomo Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Możesz też (zakładając że nie jest) wkleić texturę do materiału z parametrem diffuse level (np shader oren-nayar-blinn) i dać go na np 50%. Możesz też spróbować dać w parametrach textury>output>output amount dać 0.5. Ale wtedy będzie ci przebijał kolor Diffuse - dlatego trzeba dać czarny!
daymon Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 Dzięki wielkie za odpowiedzi. Sprawdziłem wasze sposoby i myśle ,że w tym przypadku najlepszym rozwiazaniem jest tak jak napisał gomo czyli diffuse zmniejszyć np. na 50% Pozdrawiam.
yahu Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Możesz też spróbować zmniejszyć RGB level w opcjach tekstury.
Rekomendowane odpowiedzi