Napisano 8 Czerwiec 200618 l Witam, mam kolejny problem z preloaderem, robie go używając listenera na moviecliploaderze, i prawie działa idealnie, ale jak wchodze na strone i pierwszy raz wczytuje home.swf , to preloader nie znika jak powinien..jaki jest powód ? a taki że plik waży nędzne pare kilobajtów, a mam internet 4Mb i za szybko sie wczytuje, jak ustawie neta (limit sciagania) na 1kb, to wchodze na strone i widać jak preloader wczytuje a potem sobie znika. No ale troche cos nie tak ? jak zrobić żeby preloader zniknoł, ustawiam _visible na false ale nawet to nie pomaga. oto kod: var wgrywacz:MovieClipLoader = new MovieClipLoader(); var listenner:Object = new Object(); wgrywacz.addListener(listenner); listenner.onLoadProgress = function(target_mc, loadedBytes, totalBytes) { _level100._visible = true; var loadProcent:Number = Math.round((loadedBytes/totalBytes)*100); _level100.preloader.gotoAndStop(loadProcent); } listenner.onLoadComplete = function(target_mc) { _level100._visible = false; } wgrywacz.loadClip("home.swf",50); wgrywacz.loadClip("preloader.swf",100); _level100._visible = false; AHA NO I TO JEST TA STRONA --> http://jedi.je.funpic.org/new/master.html SAMI sprawdzcie czy wam znika prealoder na poczatku czy zostaje, potem kliknijcie na O MNIE (ten ryj z okiem) i zobaczycie ze wczytuje i znika. helpp pozdrawiam