Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

pr贸buj臋 wlasnie opanowa膰 renderowanie w Maxwellu plik贸w skeczapowych - wydaje si臋 to wszystko do艣膰 proste i daje 艂adne efekty, kiedy u偶ywa si臋 Maxwellowskich materia艂贸w (np plastic) - daje to taki elegancki minimalistyczny efekt.

Niestety problem zaczyna si臋, kiedy pr贸buje doda膰 do modelu jak膮艣 tekstur臋 (za pomoc膮 maxwell pluginu w SketchUpie - np dodaje tekstur臋 cegie艂 jako bump). Program eksportuje plik do maxwella i w trakcie exportu wiesza si臋:( wyskakuje te偶 zawsze bug report:(

Mam plugin maxwella o oznaczeniu RC5, maxwell 1.0 rc5 i SketchUpa 5.0.232

Czy ktos z Was mia艂 mo偶e podobny problem i potrafi pom贸c?

• Odpowiedzi 4
  • Wy艣wietle艅 9,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W RC5 i pluginach bylo wiele bugow, stad te problemy. Wszystko teraz powinno byc dobrze w 1.0 (6dni temu byl update do wersji 1.0) gdzie wszystko juz dziala dobrze (chyba nie uzywam tego)

Napisano
  • Autor

Czyli jedyn膮 mo偶liwosci膮 renderowania ze skeczapa jest upgrade maxwella:( no nic, dziekuj臋 za odpowiedz, przynajmniej wiem na czym stoj臋

Napisano

Witam,

chce zacz膮膰 prac臋 w maxwellu, do tej pory pracowa艂em w sketchup+Vray. Jednak chcia艂bym z czystej ciekawo艣ci 艣wiata wypr贸bowa膰 maxwella. niestety tu pojawia si臋 problem.. Posiadam maxwella 2.5 ver. natomiast sketchupa 7 :/ Od dwoch dni szukam plugina eksportujacego skp to mx* i nie mog臋 znale藕膰.. Mam nadziej臋, 偶e trafi臋 na kogo艣 偶yczliwego kto podpowie sk膮d tego plugina pobra膰.

Napisano

Wszystkie pluginy s膮 do 艣ci膮gni臋cia ze strony maxwella. Wype艂nij tylko tabelki z danymi i wy艣lij. Ja tak 艣ci膮ga艂em plugin do ArchiCAD'a pe艂na wersja - plugin jest mostem pomi臋dzy programami i jest darmowy.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci