Napisano 11 Czerwiec 200618 l Witajcie, próbuję wlasnie opanować renderowanie w Maxwellu plików skeczapowych - wydaje się to wszystko dość proste i daje ładne efekty, kiedy używa się Maxwellowskich materiałów (np plastic) - daje to taki elegancki minimalistyczny efekt. Niestety problem zaczyna się, kiedy próbuje dodać do modelu jakąś teksturę (za pomocą maxwell pluginu w SketchUpie - np dodaje teksturę cegieł jako bump). Program eksportuje plik do maxwella i w trakcie exportu wiesza się:( wyskakuje też zawsze bug report:( Mam plugin maxwella o oznaczeniu RC5, maxwell 1.0 rc5 i SketchUpa 5.0.232 Czy ktos z Was miał może podobny problem i potrafi pomóc?
Napisano 12 Czerwiec 200618 l W RC5 i pluginach bylo wiele bugow, stad te problemy. Wszystko teraz powinno byc dobrze w 1.0 (6dni temu byl update do wersji 1.0) gdzie wszystko juz dziala dobrze (chyba nie uzywam tego)
Napisano 13 Czerwiec 200618 l Autor Czyli jedyną możliwoscią renderowania ze skeczapa jest upgrade maxwella:( no nic, dziekuję za odpowiedz, przynajmniej wiem na czym stoję
Napisano 17 Marzec 201114 l Witam, chce zacząć pracę w maxwellu, do tej pory pracowałem w sketchup+Vray. Jednak chciałbym z czystej ciekawości świata wypróbować maxwella. niestety tu pojawia się problem.. Posiadam maxwella 2.5 ver. natomiast sketchupa 7 :/ Od dwoch dni szukam plugina eksportujacego skp to mx* i nie mogę znaleźć.. Mam nadzieję, że trafię na kogoś życzliwego kto podpowie skąd tego plugina pobrać.
Napisano 9 Październik 201113 l Wszystkie pluginy są do ściągnięcia ze strony maxwella. Wypełnij tylko tabelki z danymi i wyślij. Ja tak ściągałem plugin do ArchiCAD'a pełna wersja - plugin jest mostem pomiędzy programami i jest darmowy.