MSWiA Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Zamierzam kupić monitor LG Flatron ez T710PH. Chciałem się dowiedzieć czy będzie to dla mnie dobry zakup i jaka jest wasza opinia o nim (może jest ktoś kto go używa?). I czy ewentualnie czy polecacie jakieś inne modele monitorów (tylko CRT).
MassTA Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Tutaj masz komentarze użytkowników: http://sklep.benchmark.pl/pelny_6724.html Niektóre nie zachęcają do kupna. Powiedz też do czego będziesz go używał, bo jak do gier i internetu to w sumie każdy sie nada.
MSWiA Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 Ogołnie to będę go używał do wszystkiego: gfx2D, 3D, gry, internet, oglądanie filmów (ale głównie z naciskiem na grafike 2D)
MSWiA Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 Przeczytałem te komentarze i jedno mnie zastanawia. Czy wszystkie "płaskie" monitory crt nie są do końca płaskie??
MassTA Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 W monitorach z kineskopem Sony stosuje sie płaskie ekrany. Jeśli dobrze pamiętam to chyba kwestia jakiegoś patentu i inne firmy aby uzyskać płaski ekran nadlewają więcej szkła na normalny kineskop, dzięki czemu powstaje z zewnątrz płaski ekran, do pewnego stopnia dający optyczne złudzenie że obraz jest płaski.
MSWiA Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 A wiecie może o co chodzi z tą wielkością plamki? Im mniejsza tym lepiej, czy jak?
Machu Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Im mniejsza tym lepsza dokłądność. A kineskop Trinitron (CRT) jest bardzo dobry, choć wyświetla podobnie jak mój Faltron (LCD)
vv3k70r Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 jesli to nei jest iiyama albo eizo (czy cos tej kalsy) to ejst to wyrob monitoro podobny i bedzie wyswietlal pixele koloropodobne.... cos jak maluch jest wyrobem samochodopodobnym z czasow wyrobow czekoladopodobnym (z mercedesa ma strefe zgnieceniowa przednia... az do silnika);
Rekomendowane odpowiedzi