Napisano 8 Wrzesień 200321 l Czy materiałay dostępne poprzez http://www.evermotion.org/gifts.htm w pliku vray_materials.zip można używać w wersji 1.09.01 albo 1.09.02u ? U mnie można przeglądać ich spis podczas otwierania biblioteki materiałów ale gdy tylko jeden z nich wybiore żeby załadować do mojego zbioru to Max 5 się brutalnie wywala (nie podając dokładnej przyczyny). Może problem jest w sposobie ich otwierania. Jako renderer do podgladu materiałów już mam ustawiony Vray i zrobione przeze mnie materiały na bazie vraymtaterial są ok. Jeśli to nie problem z wersją Vray\'a to może ktoś podsunie jakieś sugestie z czym.
Napisano 8 Wrzesień 200321 l Chyba że chodzi o podobne problemy co w wątku : \"Zwieszki w material editorze\" dla forum Vray. Spróbuje zmienić na scanline\'a i zobacze czy też wiesza. Wydaje mi się, że tak, bo gdy pierwszy raz ładowałem materiały to chyba miałem ustawionego renderera podglądu materiałów na scanline a potem eksperymentowałem z vray\'em i też sie wieszało. ( Athlon XP 1700+ i 256 MB DDRAM )