Napisano 13 Lipiec 200618 l Autor Taki sajt. Z ramienia iCEAM.com we współpracy z Janem Bagińskim. na razie: http://yerosh.com/marwokat.com.pl/ jak tam go nie ma już to jest na: http://www.marwokat.com.pl Flash+Autorski CMS+xhtml. nie walidowałem, ale nie wykluczam, że może się sypnąć, bo zmiany wprowadzał w ostatniej chwili gość co pisał CMS'a a ze względu na terminy mogło coś przejść niezauważone. Proszę o krytykę. Jestem świadomy kilku wad i niedoróbek. Część z nich powstało w wyniku zrealizowania kilku kompromisów - finansowo-estetycznych, część nie ;) Ciekaw jestem co wam się nie podoba i na ile to się pokrywa. Oczywiście zależy mi na waszym zdaniu, aby w przyszłości być świadomym błędów których teraz nie zauważyłem. Pozddr
Napisano 13 Lipiec 200618 l Maceo... strona mi sie podoba :) jedyne co w niej zawadza to to ze da sie zrobic na obiektach flash Zoom In.... wiesz jakiś zielony sobie powienkszy i nie bedzie umiał pomniejszyc ;] @praca podoba mi sie układ (layout) tej stronki... baardzo ładnie ;] mozna by tylko zrobic to w "ramkach" jak w wordzie zeby strona szybciej dzialala.. wiesz jak klikasz w link to tylko zawartość (czyt. wszystko prócz menu i innych bajrów) sie przeładowuje... takie PHP
Napisano 15 Lipiec 200618 l Autor Zapomniałem zablokować opcję menu w tym applecie, fakt, ale teraz jest już za późno. Dzięki za komentarz. Jeżeli chodzi o podpowiedź technicznego rozwiązania to raczej ramki nie są dobrym pomysłem. Inną sprawą jest AJAX, ale nie było sensu teraz tego na tym robić. Z resztą CMS jest tak napisany, że takie rozwiązanie jest dla niego najbardziej optymalne, a bawienie się w AJAX'y nie jest na ten budżet (ok. 3000 zł). To przyda się np. w galerii na następnej stronce, jeżeli pomysł wypali. Ale żeby być szczerym, to nawet nie pomyślałem o tym, bo raczej prędkość ładowania strony jest wystarczająca przy dzisiejszych prędkościach netu. Ale obrazki przynajmniej są zoptymalizowane na maxa ;)_ Czekam na komentaze !! :D:D:D
Napisano 15 Lipiec 200618 l IMHO cień niepotrzebnie pada na tego flasha na górze i troszkę mdły ten fragment, ale nie jest źle.. :) Stronka zrobiona pro, ale mógłbyś zagrać przyjemniejszymi kolorami :)
Napisano 18 Lipiec 200618 l Autor Jeżeli chodzi o kolorki to ta zieleń była dostarczona wraz z logo, jako kolor firmowy. Chcieli również szarość. Myślę, że i tak się udało wybrnąć z tego zielonego syfu. Jakieś inne dobre/złe strony?! (nie dam wam spokoju do póki nie będzie 10 wpisów od was :P )
Napisano 19 Lipiec 200618 l Cos dziwnego stalo sie z data postu chveti'ego i caly wątek powedrowal do 2005 roku. Skasowalem wiec i cytuje ponizej. Dobra to masz wpis ode mnie :P Strona ładna , fonty nudne (te na obrazkach) i render mieszkania w topie jest słabej jakości chyba kompresja albo ja odnoszę takie dziwne wrażenie...co więcej? tak średnio mi się podoba żeby ta główna treść była ponad topem a pośrednictwem cienia. Tak to strona bardzo przyjemna w odbiorze ale coś skrytykować musiałem. :) Pozdrawiam.
Napisano 19 Lipiec 200618 l Ode mnie dodam, ze najgorzej z doborem stylów pisma, naliczylem ponad 17 roznych na stronie. W samym pasku tytulu sa 4 style, w dodatku 3 prawie identyczne. W takich wypadkach trzeba je roznicowac na zasadzie kontrastu lub ujednolicic, takie male odchylenia sprawiaja wrazenie nieswiadomej decyzji lub pomylki. Odnosnie tytulowej grafiki moim zdaniem cala lewa strona jest do wymiany; kolor tla zbyt mdly, zniecheca do przeczytania napisow. Wszedzie kapitały, ktore w takiej zbitce obok siebie nie moga sie dobrze czytac. Moze inny kroj pisma by pomogl lub poprawiony kerning w niektorych miejscach. Cienie pod napisami to jak dla mnie nieco dramatyczny krok. Nie poradziles sobie ze skladem napisow i tlem wiec co zostalo zeby je zaakcentowac? Walnac cien! ;) Nie do konca rozumiem zaakcentowania kolorami slow "OSTATNIE" i "KATALOG", bo to "INWESTYCJE" i "REALIZACJE" sa istotne w tych zestawieniach. Fatalnie tez wygladaja dwa napisy na dole "Wybierz szczegoly" i "Wyswietl". Style zupelnie 'od czapy'. Ikonki mozna by dopracowac, w "katalogu" i "inwestycjach" mam na mysli drobne, 1 pixelowe przesuniecia i wyrowniania, a w krzyzykach w menu zmniejszenie krzyzykow lub wypelnienie jednolitym kolorem, bo sie zlewa ta ikonka. Aha, ogolnie nie jest to zly projekt, ale kazales krytykowac ;)
Napisano 19 Lipiec 200618 l Autor Jezu, dzięki !!!!! O takie posty mi chodziło właśnie. Bosko. Nie wiem czy zdążę przemyśleć pod tym kątem mój następny projekt bo zbliża się termin oddania i kończymy, ale na pewno wezmę to pod uwagę przy kolejnym. Rzeczywiście z wieloma rzeczami było tak jak napisałeś ;)