Gość kiedra Napisano 10 Wrzesień 2003 Napisano 10 Wrzesień 2003 Witam! Chce szklaną ścianę zbudować. pewno to banalnie proste, ale nie wiem, jaką teksturę nadać obiektowi , tak aby był przeżroczysty na renderingu. Prosze podpowiedzcie osobie raczkujacej w 3 d studio. Pozdrawiam Aska
mORPH Napisano 10 Wrzesień 2003 Napisano 10 Wrzesień 2003 Jezeli chcesz zrobic ladne szklo, odbijajace bardzo naturalistyczne - to zpaomnij o scanlin\'e Proponuje sie zaopatrzyc ve v-raya i jak to zrobisz to daj znac.
Gość kiedra Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 Na poczatek chodzi mi o najprosztrzy i niekoniecznie efektowny sposob stworzenia szkla. Prosze o informacje jak to zrobic korzystajac z zasobow 3 d studio. To na pewno banalne pytanie, skoro takie sa odpowiedzi........ pozdrawiam raczkujaca w 3 d Aska
Gość IvaN Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 W jaki sposób mogę zrobiż żeby śiatło przechodziło przez obiekt, np. światło żarówki przechodzące przez klosz lampy ? prosiłbym o pooc bo zestem zielony :D
Rekomendowane odpowiedzi