Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

mam zrobiony ogien wylotowy za pomoca particli(http://rapidshare.de/files/26117780/gun_5.avi.html) ale po dodaniu celownika laserowego(wg tutka z laserem za pomoca swiatla) nie widac ognia wylotowego(jest tez pare swiatel typu omini dookoła(inaczej pistoletu nie bylo widac)). jak zrobic zeby go bylo widac znowu?(niestety nie moge sobie poradzic)

p.s. mam rowniez animacje z bardziej realistycznym ogniem ale komp mi sie zawiesil i nie mam sceny a ustawnienia particli nie pamientam(probowalem odtworzyc i to jest moj efekt)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 860
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie patrzyłem na ten filmik,ale jeśli korzystasz z afterburna, a laser zrobiłeś jak się domyślam za pomocą volume light to przyczyną może być zła kolejność tychże efektów w zakładce enviroment

Napisano

nie korzystam z afterburna jest tylko volume light

Napisano

popatrzymy, zaradzimy,

lasera nie widac bo zrodlo swiatla jest przesloniete, wiec nei jest liczone... a z enic nei oswietla to nei widac jego efektow...

jesli chcesz widziec laser to nei rob swiatla (w tutka pisza glupie gluposci) tyslko zrob line (shape spline), daj jej neiwidzialny material (noise czarno czarno na opacility map) i daj jej w g buffer (object ID w properities obiektu) jakis numerek, w videopost przydziel glow pod ten numerek i daj mu maskowanie na trzy kolorki (dobierz jakis gradiencik) i daj mu ladniutki:gauseos, base 65, bias 45, size spory, tak ze 24, ale to sie dobiera na oko;

i bedizes zmial cacy laserek, a jego visibility podlacz pod slidera zbey kontrolowac.....

a co do plomienia to jest on..... pi.....

sugeruje zebys zrobil material ognia nalozony na rozciagnieta sfere (tutek z maxa 3 lub 4) i znoisowal ja, dodal object blura na paredziesiat kaltek i dodal glow... i tez bedzie cacy :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.