Skocz do zawartości

Tutorial (po polsku) do Maxa7 lub podobne

Gość KorzychXP

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KorzychXP

Z angielskiego aż tak dobry nie jestem by rozumieć wszystkie słowa czy potoczne, czytałem modelling for begginers ale stanąłem już na przesuwaniu vertexów, wiem jak to zrobić ale nie wiem zbytnio o co chodzi gościowi co to napisał. Jeśli można to proszę o linka do tutka po polsku, akurat mam maxa7 więc najlepiej do tej wersji chociaż chyba do innych też bedzie pasowało, byle poznać te podstawy.

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość KorzychXP

wiem i dlatego się uczę

hindus - przeglądałem to i nie ma podstaw (np wytłumaczenie okien, funkcji), tworzenie prostych brył a później edytowanie ich, dodawanie cieni/świateł, coś w tym stylu

http://3dtotal.com/team/Tutorials/basis_modelling/basis_modeling_01.asp

stanąłem na tym:

Now draw a grid around the upper 2 vertices by clicking and dragging the mouse to selected them:

nie rozumiem tego zbytnio

"Teraz narysuj siatkę wokół dwóch górnych wierzchołków klikając i przeciągając mysz aby je zaznaczyć" - To tak w dosłownym tłumaczeniu.

A chodzi mu dokładnie o to, żebyś zaznaczył te wierzchołki używając Rectangular Selection Region.

Gość KorzychXP

No tak, wcześniej podobnie myślałem ale nie umiałem tego zrobić i nie pisało jakiego narzędzia mam użyć. Poprostu Editable Mesh-Vertexy. Może lepiej mi teraz bedzie szło, troche nieprecyzyjny ten kurs.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności