Cruzh3r Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Siema mam taki problem wreszcie sie nauczyłem CG ale jak już chce kompilować coś w programach NVIDIA to niemoge ponieiważ MAM RADEONA! i zapewne sterowniki radeona nieosługują niekturych featuresów NVidi. BTW: Książka z której korzystam to "Język CG" od Heliona Kiedy wchodze do programów CG TUTORIAL EXAMPLES (stamtąd można edytować i kompilować przykłady z ksiązki). To wyświetla mi sie że efekt używa składni której nieobsługuje GL_NV_texture_shader Ale jak z samej nawzyw wynika jest to NV(nvidii) Oczywiście żeby było śmieszniej Efekt ogranicza sie do nadania trójkątowi zielonego koloru:):) i cały efekt ma kod długości 5 linijek Prosze o pomoc! I tak będe musiał kupić karte graficzną (zapewne NV) żeby obsługiwała wszystkie profile wierzchołkowe i fragmentów:/
Cruzh3r Napisano 29 Lipiec 2006 Autor Napisano 29 Lipiec 2006 :'( Żadnego programisty grafiki nie uświadcze?? co by sie znał na tych całych CG Toolkitach pluginach CG do 3dsmaxa?:(((
Rekomendowane odpowiedzi