Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

W nowej wersji blendera można tworzyć materiały za pomocą nodów. I teraz pytanie... Czy nody można animować? Powiedzmy, że mam "mix node" i chcę aby w trakcie animacji zmianie ulegała wartość "factor" - czy to jest w Blenderze możliwe?

Pozdrawiam

Endriu_M

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Niestety tak właśnie myślałem... Lipa... Szkoda, bo to strasznie ogranicza możliwości manipulowania materiałami w animacji.. Dzięki za odpowiedź!

Napisano

ale czego ty chcesz ta opcja dopiero co sie pojawila (nie liczac wersji rozwojowych z cvs) a ty juz bys chcial nie wiadomo co poczekaj moze nastepna wersja bedzie umozliwiala a poza tym zawsze ci zostaje animowanie materialow w standartowy sposob

Napisano
  • Autor

:) No nie... Nie tak do końca "nie wiadomo co". Po prostu szkoda, że ten "node editor" - to na razie taka trochę... proteza (w porównaniu do innego softu). Ale mam kolejne pytanie - jak wyrenderować sam "ambience occlusion"? Jest to możliwe?

Napisano

"(w porównaniu do innego softu)" ehhh no wiesz blender darmowy jest wiec nie porownuj bo i tak na taką(zerową) cene jest super moim zdaniem

"ambience occlusion"

a co to takiego bo ja znam tylko ambient occlusion ;)

ale wcisnij f8 i tam zakladka Amb Occ

wlaczasz i ustawiasz parametry i juz

Napisano
  • Autor

Dlatego "nie wymagam" - ale Blender ma aspiracje - więc jeśli chce gonić programy komercyjne, poprawki są konieczne (zresztą widzę, że są często wprowadzane). A co do "ambient occlussion" - to literówek się nie czepiajmy. :) To gdzie jest wiem - pytałem tylko ja wyrenderować SAM ambient occ., bez shaderów i innych - po prostu goły ambient occlusion.

Pozdrawiam

Napisano

nie dawaj zadnych materialow na obiekty i render z ao

no chyba ze chodzi ci o cos innego to opisz to jakos jasniej (nie kumatym po 8 godzinach siedzenia w biurze)

Napisano
  • Autor

ale wstyd... No o tym nie pomyślałem. A co najważniejsze to działa! Trochę mam jeszcze problem z ustawieniem poprawnych parametrów, ale pokombinuję i wyjdzie dobrze. Dzięki za pomoc!

pozdrawiam

Endriu_M

Napisano

jak podpowiedzial mi Grzybu z forum.oceaneffects.com

Jest Time node, gdzie można ustawić jak ma się zmieniać jej wartość w czasie. Wystarczy ją podłączyć do jakiegoś innego noda

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.