Napisano 31 Lipiec 200618 l Szukałem na forum i nie znalazłem o tym informacji, więc zapytam wprost. Przy Edit Poly na vertexach biore move i gdy chce przesunąć vertex na określone współrzędne, po wpisaniu tych współrzędnych i zatwierdzeniu enterem współżędne wracają do pierwotnych wartości. Musze zaznaczyć, że dzieje się tak tylko z niektórymi vertexami, ale uniemożliwia mi to kontynuację projektu. Prosze o szybką pomoc.
Napisano 31 Lipiec 200618 l Autor Nie, wszystkie snapy mam wyłączone. Dzieje się tak tylko na nielicznych vertexach, a we wszystkich wprowadzam takie same koordy (zmieniam tylko jedną wartość Y)
Napisano 31 Lipiec 200618 l nie masz czasem constraints przestawione w trybie edycji (np editable poly) na np face lub edge ? jak tak to daj na none
Napisano 31 Lipiec 200618 l Autor Nie, jest na none, nie wiem, może ma to związek z tym, że obiekt jest mały a do tego pracuje na milimetrach, bo nie chce sie przesunąć o setne milimetrów, ale wtedy inne też by sie nie przesuwały. Jestem w kropce :(
Napisano 31 Lipiec 200618 l ale recznie tez nie idzie przesunac czy jak to jest ? czy tylko za pomocą wpiywania wartosci ?
Napisano 31 Lipiec 200618 l Autor Właśnie ręcznie można, ale nie potrafie ręcznie na potrzebnaą mi wartość przesunąć. Tak sie dzieje przy wpisywaniu wartości, że wraca do pierwotnej wartości.
Napisano 31 Lipiec 200618 l Autor Dzięki chłopaki, już sobie rade dałem, tak jak mówiłem, miało to chyba coś wspólnego z odległością między początkowa wartością, a tą wpisywaną przezemnie. Rozwiązałem to wpisując np. Pierwotna wartość = 1,495 Potrzebna mi wartość = 1,5 Wartość którą poprzedziłem potrzebną mi wartość = 1,6 I wszystko działa ok. Dzięki za wszystko.