BiggDanny Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Szukałem na forum i nie znalazłem o tym informacji, więc zapytam wprost. Przy Edit Poly na vertexach biore move i gdy chce przesunąć vertex na określone współrzędne, po wpisaniu tych współrzędnych i zatwierdzeniu enterem współżędne wracają do pierwotnych wartości. Musze zaznaczyć, że dzieje się tak tylko z niektórymi vertexami, ale uniemożliwia mi to kontynuację projektu. Prosze o szybką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewis Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 moze masz snapy wlaczone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiggDanny Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Nie, wszystkie snapy mam wyłączone. Dzieje się tak tylko na nielicznych vertexach, a we wszystkich wprowadzam takie same koordy (zmieniam tylko jedną wartość Y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 nie masz czasem constraints przestawione w trybie edycji (np editable poly) na np face lub edge ? jak tak to daj na none Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiggDanny Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Nie, jest na none, nie wiem, może ma to związek z tym, że obiekt jest mały a do tego pracuje na milimetrach, bo nie chce sie przesunąć o setne milimetrów, ale wtedy inne też by sie nie przesuwały. Jestem w kropce :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 ale recznie tez nie idzie przesunac czy jak to jest ? czy tylko za pomocą wpiywania wartosci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiggDanny Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Właśnie ręcznie można, ale nie potrafie ręcznie na potrzebnaą mi wartość przesunąć. Tak sie dzieje przy wpisywaniu wartości, że wraca do pierwotnej wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiggDanny Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Dzięki chłopaki, już sobie rade dałem, tak jak mówiłem, miało to chyba coś wspólnego z odległością między początkowa wartością, a tą wpisywaną przezemnie. Rozwiązałem to wpisując np. Pierwotna wartość = 1,495 Potrzebna mi wartość = 1,5 Wartość którą poprzedziłem potrzebną mi wartość = 1,6 I wszystko działa ok. Dzięki za wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi