Kamael Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Witam, chciałbym prosić o pomoc bo chcę stworzyć przekonywujący materiał (aksamit) i nie bardzo wiem jak. Wie ktoś jak stworzyć coś takiego? Konkretnie mi chodzi o taki ciemnoczerwony aksamit, ale w materiałach już to sobie mogę kolory poustawiać, głównie chodzi mi o tą całą resztę. Z góry dziękuję. P.S. Jeśli możecie to wklejcie screena z ustawieniami materiału i gotowy render:)
Kamael Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Próbowałem trochę z tego co na forum poznajdowałem i mi wyszło coś tamiego, tylko trochę nie o to mi chodziło, bo owszem falloff zrobił swoje ale nie widać tu takiego meszku i ogólnie jakoś tak mi nie podchodzi:(
Kamael Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Mógłby ktoś mi wskazówek udzielić jak uzyskać taki meszek??? Chodzi mi o 3ds max. Aha, i gdzie się ustawia przy rendererze tą ziarnisość? Pytam o to wszytko bo jak dotąd tylko modelowałem i przyznam że całkiem nieźle mi to wychodzi, tylko teraz bieda jest z mateiałami oświetleniem i renderingiem no ale i z tym sobie dam w końcu radę, tylko ten aksamit potrzebuję teraz a szukałem w internecie coś o tym i nie mogłem znaleźć...Ehhh:(
Liber Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Slot Diffuse: Falloff Slot Bump: Noise W załączniku masz ustawienia noisa oraz efekt jaki został uzyskany.
Kamael Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 O to mi właśnie chodziło. Wielkie dzięki za fatyge Liber :)
Rekomendowane odpowiedzi