Napisano 12 Sierpień 200618 l Witajcie :) wkońcu coś skończyłem. Jest to mały projekt, kilka godzin pracy, efekt moze nie jakis wielki ale sam jestem z siebie zadowolony. Oświetlałem w v-rayu. Duży blur bo chodziło mi o lekko bajkowy klimat (nie o mega realizm). Koniec gadania, pora na rendery: i druga wersja kolorystyczna:
Napisano 12 Sierpień 200618 l Bump wody brzydki, powinny się tworzyć fale wokół łódki. Duży blur jest za duży. Na lądzie brakuje trawy. Reszta ładna.
Napisano 12 Sierpień 200618 l 2 wersja mi sie bardziej podoba, heh... trzeba było kupować KSekspert tam był tutek na odbijające faje łodzi, ale ogólnie ładnie;] pozdro
Napisano 12 Sierpień 200618 l Woda do poprawy, powinna sie odbijac od lodki i od brzegu, bo teraz to wszystko sie zlewa i wyglada nieciekawie...
Napisano 12 Sierpień 200618 l Ładne, szczególnie druga wersja. Co do blura spróbuj skopiować warstwę w photoshopie, na tej wyższej lekki gaussian i styl warstwy na "nakładka" albo zostaw zwykły, ale zmniejsz krycie. No, chyba że tak właśnie zrobiłeś :P Jeśli tak, to zdecydowanie za duży blur.
Napisano 16 Sierpień 200618 l pusta jakas jest ta gleba, woda strasznie nienaturalna jak kleik jakis czy cus, troche posiedz przy tym jeszcze i dopiesc a efekt bedzie naprawde super bo jak narazie to nic nie zachwyca wg mnie :)