Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jest to problem raczej nie związany z 3D ale przez niego nie mogę odwiedzać www.max3d.pl :).

Otóż Winda 2000 chodziła mi super w necie i na maxie jednak ostatnio coś się sypnęło. Gdy połącze się z netem to po kilkunastu sekundach wyskakuje mi błąd jakiegoś pliku chyba svch.exe czy coś takiego i przeglądarka mi się chrzani i windows zresztą też: nie mogę otwierać stron w osobnym oknie, java script mi nie działa (linki otwierające strone w nowym oknie nie działają) i co najważniejsze nie działa \"kopiuj\" \"wklej\", czyli nie mogę kopiować ani wyszukiwać plików na twardzielu. Wszystko się poprawia gdy zrobie restart kompa jednak powraca gdy połącze się z netem. Nigdy wcześniej nie miałem takich kłopotów. Co ważniejsze zrobiłem formata i zainstalowałem ponownie windowsa 2000 i błąd się powtarza!!! Może to jakiś wirus na drugiej partycji?

Jeżeli nikt nie zna odpowiedzi to może znacie jakieś forum windowsowe gdzie mógłbym zadać to pytanie?

Z góry dzięki

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O wszystkich swoich problemach masz zamiar pisac w \"Interface problems\"? Mam dosc przenoszenia Twoich watkow, wiec naucz sie postowac.

Napisano

Oczywiscie ze nie znam odpowiedzi, bo problem wydaje sie dosc nietypowy. Po pierwsze piszesz \"jakiegos pliku svch.exe\" - czy moze to jest plik svchost.exe? Nie napisales tez jaki blad sie pojawia - bluscreen czy typowy komunikat w okienku i jakiej tresci ???

Ale w sumie najgorzej wyglada fakt, ze po formatce i reinstalacji systemu od razu dzieje sie to samo (tak wnioskuje).

Jak wygladaloby moje postepowanie w takiej sytuacji:

Sugerowalbym upewnic sie czy nie masz zadnego wirusa testujac dyski jakims dobrym skanerem np. NAV, jesli nie jest to wirus, ponownie sformatowal bym dysk (najlepiej oba), a nawet usunalbym wszystkie partycje i stworzyl je na nowo, nastepnie zaistalowalbym system ponownie - jesli problem wystapi znowu to podejrzenia moga pasc na Hardware, no bo ligicznie rozumujac co innego jeszcze pozostalo?! W tej sytuacji sprobowalbym (po formacie) ewentualnie zainstalowac np Windowsa XP i sprawdzic czy jakies podobne problemy sie pojawily... jesli tak, to wina sprzetu jest pewna w 90% Pozostaje znalesc winnego - pamiec, plyta ... ? to tez nie jest latwe!

Metoda prob i bledow jest tu niestety jedyna sprawdzona metoda, no chyba ze znajdzie sie ktos - komu przytrafilo sie dokladnie cos podobnego i znalazl rozwiazanie tego problemu.

Moze zapytaj tu:

http://komputery.katalogi.pl/forum.asp?forum_id=2&forum_title=Software

a tu masz do czego jest plik (pliki) svchost.exe - jesli o ten plik chodzilo

http://www.idg.pl/artykuly/26896_2.html

to tyle co moge poradzic.

pozdrawiam