wizz Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 Da sie wyrenderować sam pass sss ? Jakoś w render elements nie ma do wyboru czegoś takiego hm, możecie coś poradzić ? :)
the_fgdf Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 NIE - w maxie sa na to inne tricki (fake SSS ale to baaardzo skomplikowana sprawa poza zasiegiem zwyklych wyjadaczy chleba)
KLICEK Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 w Finalrenderze wiem na 100 % ze jest takie cos w render elements. Natomiast nie rozni sie on niczym od zwyklego renderu bez difa i innych ustawien materialu w pozycji modelu + save as -> tga z alpha chanelem ;) jak widzisz jest to bardzo proste
wizz Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Napisano 14 Sierpień 2006 owszem proste ale chciałem w MR ;( wprawdzie w XSI tez dokładnie nie ma możliwości wyrenderowania samego passa SSS ale ludki jakoś renderują :| Ale przynajmniej w modo mozna sss sam wyrenderować jednym kliknięciem :P ale niestety to tylko modo :(
the_fgdf Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 heh Wizz jak chcesz to zobacz jak to zrobili w ESC na potrzeby Matrixa jest z tym masa roboty ale co SSS pass jest to jest http://www.virtualcinematography.org/publications/acrobat/Face-s2003.pdf
wizz Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Napisano 14 Sierpień 2006 nie no bankowo w mayce wszystko było poskładane ;p
the_fgdf Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 i mental rayu :] .. nie o maxa sie rozchodzi ;P
KLICEK Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Wizz toz napisalem Ci "Natomiast nie rozni sie on niczym od zwyklego renderu bez difa i innych ustawien materialu w pozycji modelu + save as -> tga z alpha chanelem ;)" Czyli ustaw scene wywal difius map , ustaw sss i zrenderuj zachowaj do tga z alpha powinienes miec sss pass (ja roznicy nie widze;))
Rekomendowane odpowiedzi