Napisano 13 Sierpień 200618 l Da sie wyrenderować sam pass sss ? Jakoś w render elements nie ma do wyboru czegoś takiego hm, możecie coś poradzić ? :)
Napisano 14 Sierpień 200618 l NIE - w maxie sa na to inne tricki (fake SSS ale to baaardzo skomplikowana sprawa poza zasiegiem zwyklych wyjadaczy chleba)
Napisano 14 Sierpień 200618 l w Finalrenderze wiem na 100 % ze jest takie cos w render elements. Natomiast nie rozni sie on niczym od zwyklego renderu bez difa i innych ustawien materialu w pozycji modelu + save as -> tga z alpha chanelem ;) jak widzisz jest to bardzo proste
Napisano 14 Sierpień 200618 l Autor owszem proste ale chciałem w MR ;( wprawdzie w XSI tez dokładnie nie ma możliwości wyrenderowania samego passa SSS ale ludki jakoś renderują :| Ale przynajmniej w modo mozna sss sam wyrenderować jednym kliknięciem :P ale niestety to tylko modo :(
Napisano 14 Sierpień 200618 l heh Wizz jak chcesz to zobacz jak to zrobili w ESC na potrzeby Matrixa jest z tym masa roboty ale co SSS pass jest to jest http://www.virtualcinematography.org/publications/acrobat/Face-s2003.pdf
Napisano 14 Sierpień 200618 l Wizz toz napisalem Ci "Natomiast nie rozni sie on niczym od zwyklego renderu bez difa i innych ustawien materialu w pozycji modelu + save as -> tga z alpha chanelem ;)" Czyli ustaw scene wywal difius map , ustaw sss i zrenderuj zachowaj do tga z alpha powinienes miec sss pass (ja roznicy nie widze;))