Gość danxyz Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 Witam wszystkich:) Niedawno zainstalowałem sobie 3ds max 8 ...i pojawił się mały problem. Coś podobnego było już opisywane tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17102&highlight=znikaj%B1ce Chodzi o to, że kiedy mam zaznaczony jakiś obiekt sceny, to w momencie zmieniania widoku (np. przeciągania środkowym klawiszem myszy w widoku perspektywicznym) widzę wszystkie obiekty, a kiedy tylko puszczę klawisz, część z nich znika...! To, które obiekty znikają, zależy jakby od kąta patrzenia kamery i od zoomu. Włączyłem już opcje "force 2 sided" gdzie tylko się dało i dalej jest to samo. Najbardziej daje to o sobie znać gdy mam zaznaczony obiekt typu "dummy" przyporządkowany do innych obiektów (przynajmniej takie odniosłem wrażenie). Domyślam się że problem leży jeszcze w ustawieniach... Czy ktoś wie o co chodzi? Plizzz, pomóżcie...
Chalek Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 malo mozliwe zebys to wlaczyl przez przypadek, ale moze masz wlaczone object display culling (zakladka utilities)? Taki strzal...
Gość danxyz Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 WYBAWCO! :) Zgadza się! Miałem włączone to coś (nawet nie wiem do czego to, ale zaraz sobie poczytam ;) Już jest wszystko OK! DZIĘKI :)
Rekomendowane odpowiedzi