Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich:)

Niedawno zainstalowałem sobie 3ds max 8 ...i pojawił się mały problem. Coś podobnego było już opisywane tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17102&highlight=znikaj%B1ce

Chodzi o to, że kiedy mam zaznaczony jakiś obiekt sceny, to w momencie zmieniania widoku (np. przeciągania środkowym klawiszem myszy w widoku perspektywicznym) widzę wszystkie obiekty, a kiedy tylko puszczę klawisz, część z nich znika...! To, które obiekty znikają, zależy jakby od kąta patrzenia kamery i od zoomu. Włączyłem już opcje "force 2 sided" gdzie tylko się dało i dalej jest to samo. Najbardziej daje to o sobie znać gdy mam zaznaczony obiekt typu "dummy" przyporządkowany do innych obiektów (przynajmniej takie odniosłem wrażenie). Domyślam się że problem leży jeszcze w ustawieniach... Czy ktoś wie o co chodzi? Plizzz, pomóżcie...

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 745
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

malo mozliwe zebys to wlaczyl przez przypadek, ale moze masz wlaczone object display culling (zakladka utilities)? Taki strzal...

Napisano

WYBAWCO! :) Zgadza się! Miałem włączone to coś (nawet nie wiem do czego to, ale zaraz sobie poczytam ;) Już jest wszystko OK! DZIĘKI :)