Napisano 18 Wrzesień 200321 l Witam!! Od razu przechodze do rzeczy. Mam mały problem - w swishu zrobiłem sobie menu z efektem rollover( zamiana 1 w 2:)) i taka standardowa zamiana wyszła bez problemu. Chciałem jednach aby po najechaniu na daną pozycję zamiast standardowej podmainy widoczna była animacyjka przesuwającego sie obiektu. Zapomniałem dodać,że wszystko mam na jednej scenie - wszystkie obiekty są wektorowe - no ze swisha :D. Czy można to zrobić jakoś w action script(przesuwający się obiekcik ma już dodany efekt move na 5 klatek). Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.:) Pozdrawiam Giorgione
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Może najpierw spróbuj \'tell targetem\'. Tzn zrob sprite\'a o nazwie \"anim\" z animacja w srodku i z pierwsza klatka zastopowaną. Zrob tez button w scenie glownej i daj mu akcje np: On mouse over Tell Target \"/anim\" Goto Frame 2 Ale widzę, że swish2 daje już pełną kontrolę nad filmem, więc to o czym mówisz da sie zrobić na kilka sposobów. W razie czego daj znac. Pozdrawiam