Napisano 16 Sierpień 200618 l Witam Oto design strony która własnie robie dla znajomego jeszcze nie jest gotowa. Bardo prosze o rady i uwagi. Mi osobiście nie pasuje menu. Wrzucam screena z dzialu "info" strona ma byc we flashu. Jezeli ktos ma jakis pomysl co z tym menu zrobic to bylbym wdzieczny ...
Napisano 16 Sierpień 200618 l Hmm, trudno powiedzieć. Opowiedz coś o tym pubie, jaki charakter, styl, wystrój, to może się coś poradzi, bo jakoś na razie nie mogę podłapać jego klimatu, mogę się tylko domyślać (po nazwie i nie tylko) że coś w stylu hiszpańskim (mogę się mylić) ale nic więcej o nim nie wiadomo. To się czasem przydaje przy robieniu strony jak znasz takie informacje;) No i przedewszytkim jak wyglądają koncepcje pozostałych działów, bo to też ważne.
Napisano 16 Sierpień 200618 l Tak mi właśnie przyszło na myśl że może by wykożystać motyw szafy grającej? Coś w tym stylu (nawet ładnie kolorki wyważone). Łatwo takie coś w razie czegoś wymodelować w 3ds max, tylko renderek ładny zrobić i już. Bo to zdjęcie za małe raczej na twoje potrzeby. Tylko zamiast tej żółtej gwiazdki na dole to daj logo tego pubu i będzie git. A menu to wiadomo by się wybierało jak się wybiera pisenki lub podobnie;) Więc myśle że pomysł niegłupi tym bardziej że bierzesz się za flasha więc może nieźle wyglądać efekt końcowy:D Możesz też zrobić to zupełnie jako główny motyw tylko więcej zabawy by z tym było. Da radę coś takiego zrobić. Wywalić możesz te szczegóły na samym środku i tam dać to menu, tylko tak żeby to dalej klimat utrzymało. Główną rolę odgrywała by tu kamera która by "jeździła" po szafie i robiła przybliżenia. A i przy okazji masz tam w środku książke jakby co (czyli miejsce na info;) ). W każdym razie jak dasz więcej szczegółów to może coś innego się wymyśli. Pozdrawiam :)
Napisano 17 Sierpień 200618 l a mnie sie podoba tak jak jest, oczywiscie trzeba poprawic :P, menu ja bym tylko troche rozjasnil albo dal jakies tlo inne zeby rzucalo sie troche w oczy i bylo czytelne, no i moze zmienic czcionke :P dodaj pare kontrastowych elementow albo kilka delikatnych dodatków i jak to fajnie zanimujesz to moze byc fajnie moim zdaniem, no i pokaz jak widzisz inne dzialy... pozdrawiam :)
Napisano 20 Sierpień 200618 l dzieki wielkie za rady i uwagi Kamael Pub jest w stylu nie wiem jak to nazwac taki jak projekt stronki to nzaczy sciana ma dwie tapety w takim starym stylu jak tlo stronki i pelno jest starych artystycznych drewnianych elementow. To jest tylko dzial info pracuje nad kolejnymi ... zastanawiam sie czy jako menu nie dac pomniejszonych elementow : tzn. info to dwie kartki, galeria to stara ramka ze zdjeciami przewijanymi w srodku, dzial bar to otwierana ksiazka menu wszystko bedzie wrzucone na jedna sciane i po kliknieciu bedzie sie powiekszac. fajny pomysl z ta szafa grajaca przyda mi sie do innych projektow :) tylko akurat do tego pubu nie pasuje. jak zrobie ciag dalszy to wrzuce...