Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak w temacie. chcialem sie dowiedziec jak zrobic by powstale hair and fur na planie byly poddane wiatrowi, grawitacji itp. pracuje w maxie 8. stworzylem trawe na plainie i chce ja poddac wiatrowi. dzieki za sugestie

i druga rzecz jezeli macie jakies linki co do stworzenia swieczki. materialu, realistycznego plomienia i animacji to podajcie linki jak i swoje propozycje

dzieki.

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

wielkie dzieki. ale jak zrobic pod 3d maxem 8 zeby powstawal cien od wlosow. w tym tutuku jest opisane ale nie mam takiej opcji composite shadow params.

oto co mam:

1ed3.th.jpg

2xj2.th.jpg

Napisano

Jak dodac w enviroment "shag: hair oraz shag: render"? Nie wiedze tam zadnych takich opcji..sory poczatkujacy jestem

Napisano
  • Autor

ok. to jak to zrobic zeby pracowac tylko na hair lub na fur. bo w maxie 8 jest tylko opcja hair and fur (wsm) w modyfikatorach

3bw7.th.jpg

Napisano
  • Autor

oki dzieki, ale czy da sie to rozdzielic. bo jezeli nie dziala na hair and fur omni a ja bym chcial korzystac z omni to d... jak to zrobic by miec hair i fur osobno i wykorzystywac je osobno tak zeby korzystac z innych swiatel

Napisano

"Dodajemy teraz w menu enviroment dwa moduły: shag: hair oraz shag: render"

odpowie ktos jak wykonac powyzesz polecenie..ja tam nie widze takiej opcji

jedyna co znalazlem zwiazane z wlosami to to:

1qp6.th.jpg

Napisano

Możesz korzystać z innych tylo że hair & fur nie policzy cieni dla nich. Możesz też zamienić włosy na poly, ale wtedy wydłuży się czas renderigu kilkanaście razy.

Napisano

serwus :)

bardzo tu namieszaliscie.

to sa zupelnie inne sprawy.

Modyfikacja z maxa Hair and Fur (WSM) - jest wbudowana w maxa.

Tam gdzie jest moza, że trzeba dodać shag:render i shag:hair to komercyjne pluginy.

Kiedyś sie nazywałe : shag hair, oraz drugi (prostszy i prymitywnbiejszy ) shag:fur.

Pozniej to sie zaczelo nazywac hairFX :)

Mowicie tu o roznych produktach. Dodam, ze nie sa one ze soba kompatybilne i wspolpracuja z innymi rendererami :(.

Kosmatego powodzenia :) !

Napisano

jesli chodzi o ten platny to chyba trzeba kupic.

A ten drugi jest wmontowany w maxa