gromiz Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Witam Mam taki obiekt: Jest to wykonane w blender i chcialbym zrobic podzial powierzchni wybranych, aby byly po prostu podzielone w odpowiednim miejscu, nie tylko jedna strone polygony, ale np jak jest box, to wokol jego osi. W blender sluzy do tego narzedzie Loop Cut i nim bardzo prosto to sie robi, klikam tylko na danej poweirzchni, pokazuje mi jak to bedzie wygladalo i potwierdzam. Jak to zrobic w maxie, bo nie moge znalezc zadnego narzedzia. Wyglada na to ze Slince do tego sluzy, ale ono nie daje takiego samego efektu, jest kompletnie inne i tyczy sie calego obiektu, a nie wybranych np polygonow, poza tym nie idzie ciec po kole robic wybranych polygonow itp. Prosze o wskazowki. Ponizej na zdjeciu pokazane jest o co mi chodzi.
Master Kiełbaster Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Zaznacz pionowego edga kliknij ring a potem connect :* Quick slice i slice plane działa na tylko te polygony które zaznaczysz. Tną wszystko w trybie vertex.
Rekomendowane odpowiedzi