Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy po otwarciu w Maxwell Studio sceny jest mozliwosc exportu obiektow z niej obiektow np. do formatu Obj lub 3ds ?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

A czy ktos posiada ten model na ktorym testuja materialy na ich stronie? pobralem scene z ich www jednak jest wlasnie w formacie studia.

img033057_120806_1453.jpg

Napisano

Napisz do Toma to ci podeśle w obj. Lepiej jest używać bezpośrednio z 3dsmax niż z studia.

Napisano
przesiadam się na vraya....

O_o cóż jest tego przyczyną :O

Napisano

Rascal - na forum chaosgroupa jest jakas inna scena którą kiedyś pokazywałem jesli dobrze pamiętam.

Thomas nie rozdaje tej sceny w obj ani 3ds zeby nikt z vrayowców tego pomysłu nie ukradł - nie będzie robił dla vrayowców - niehc będą kreatywni - tak powiedział :)

MaGuu na miesiąc - chce zobaczyć jak mie będzie szło na nowym vrayu, a druga sprawa chce zrobic małe porównanie maxwella i vraya.

Napisano
  • Autor

Hindus to ze nie daja tego w obj ani w 3ds to jakas potwierdzona informacja? Ale coz... jak nie ktos nie chce pozyczyc zabawki w piaskownicy zawsze mozna zrobic ja samemu hehe :) i tak wlasnie zrobie.

Napisano
Hindus to ze nie daja tego w obj ani w 3ds to jakas potwierdzona informacja? Ale coz... jak nie ktos nie chce pozyczyc zabawki w piaskownicy zawsze mozna zrobic ja samemu hehe :) i tak wlasnie zrobie.

potwierdzona - z pierwszej ręki - tak mi napisał jak go spytałem na ircu i tym postępowaniem vrayowców tłumaczy takie a nie inne zachowanie.

Napisano
  • Autor

Tzn. jakie zachowanie... Chaos powiela ich pomysly? od tego sa patenty :) mam nadzieje ze tego co chce zrobic nie opatentowali bo nigdzie takowej informacji u nich nie odczytalem.

Napisano

nie wnikam - poprostu dużo osób używających innych render engine'ów kopiuje dużo pomysłów od nextlimitu i ich userów - przykładem jest właśnie scenka do testów shaderów - której pod vraya do tej pory znalazłem 3 rózne ale widać podobieństwo do tych z maxwella - choćby poprzez użycie w środku każdego modelu tej kulki lub skali jako podłoża -druga sprawa moim zdaniem głupotą jest robienie identycznej sceny pod vraya gdyż jak wszyscy wiedzą shadery w vrayu innaczej się zachowują/wyglądają jeśli użyjemy ich w wizce - czego nie ma w maxwellu - więc raczej należało by przygotowac wizke z sceną/modelem w środku i wtedy a nim testować shadery - z dotychczasowo stworzonych scen do testów przez vrayowców najbardziej przypadła mi ta na wzór komenty z chromowanymi nóżkami - jeśli ktoś wie o czym pisze :) - szukajcie a znajdziecie.

Napisano

jeśli dobrze pamiętam to na forum chaosgroupa czy jak to się pisze jest.