Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy po otwarciu w Maxwell Studio sceny jest mozliwosc exportu obiektow z niej obiektow np. do formatu Obj lub 3ds ?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

A czy ktos posiada ten model na ktorym testuja materialy na ich stronie? pobralem scene z ich www jednak jest wlasnie w formacie studia.

img033057_120806_1453.jpg

Napisano

Napisz do Toma to ci podeśle w obj. Lepiej jest używać bezpośrednio z 3dsmax niż z studia.

Napisano
przesiadam się na vraya....

O_o cóż jest tego przyczyną :O

Napisano

Rascal - na forum chaosgroupa jest jakas inna scena którą kiedyś pokazywałem jesli dobrze pamiętam.

Thomas nie rozdaje tej sceny w obj ani 3ds zeby nikt z vrayowców tego pomysłu nie ukradł - nie będzie robił dla vrayowców - niehc będą kreatywni - tak powiedział :)

MaGuu na miesiąc - chce zobaczyć jak mie będzie szło na nowym vrayu, a druga sprawa chce zrobic małe porównanie maxwella i vraya.

Napisano
  • Autor

Hindus to ze nie daja tego w obj ani w 3ds to jakas potwierdzona informacja? Ale coz... jak nie ktos nie chce pozyczyc zabawki w piaskownicy zawsze mozna zrobic ja samemu hehe :) i tak wlasnie zrobie.

Napisano
Hindus to ze nie daja tego w obj ani w 3ds to jakas potwierdzona informacja? Ale coz... jak nie ktos nie chce pozyczyc zabawki w piaskownicy zawsze mozna zrobic ja samemu hehe :) i tak wlasnie zrobie.

potwierdzona - z pierwszej ręki - tak mi napisał jak go spytałem na ircu i tym postępowaniem vrayowców tłumaczy takie a nie inne zachowanie.

Napisano
  • Autor

Tzn. jakie zachowanie... Chaos powiela ich pomysly? od tego sa patenty :) mam nadzieje ze tego co chce zrobic nie opatentowali bo nigdzie takowej informacji u nich nie odczytalem.

Napisano

nie wnikam - poprostu dużo osób używających innych render engine'ów kopiuje dużo pomysłów od nextlimitu i ich userów - przykładem jest właśnie scenka do testów shaderów - której pod vraya do tej pory znalazłem 3 rózne ale widać podobieństwo do tych z maxwella - choćby poprzez użycie w środku każdego modelu tej kulki lub skali jako podłoża -druga sprawa moim zdaniem głupotą jest robienie identycznej sceny pod vraya gdyż jak wszyscy wiedzą shadery w vrayu innaczej się zachowują/wyglądają jeśli użyjemy ich w wizce - czego nie ma w maxwellu - więc raczej należało by przygotowac wizke z sceną/modelem w środku i wtedy a nim testować shadery - z dotychczasowo stworzonych scen do testów przez vrayowców najbardziej przypadła mi ta na wzór komenty z chromowanymi nóżkami - jeśli ktoś wie o czym pisze :) - szukajcie a znajdziecie.

Napisano

jeśli dobrze pamiętam to na forum chaosgroupa czy jak to się pisze jest.