Rascal Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Witam. Czy po otwarciu w Maxwell Studio sceny jest mozliwosc exportu obiektow z niej obiektow np. do formatu Obj lub 3ds ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Nie ma :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 A czy ktos posiada ten model na ktorym testuja materialy na ich stronie? pobralem scene z ich www jednak jest wlasnie w formacie studia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Napisz do Toma to ci podeśle w obj. Lepiej jest używać bezpośrednio z 3dsmax niż z studia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Jak już zdobędziesz to się podziel :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 przesiadam się na vraya.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 przesiadam się na vraya.... O_o cóż jest tego przyczyną :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Rascal - na forum chaosgroupa jest jakas inna scena którą kiedyś pokazywałem jesli dobrze pamiętam. Thomas nie rozdaje tej sceny w obj ani 3ds zeby nikt z vrayowców tego pomysłu nie ukradł - nie będzie robił dla vrayowców - niehc będą kreatywni - tak powiedział :) MaGuu na miesiąc - chce zobaczyć jak mie będzie szło na nowym vrayu, a druga sprawa chce zrobic małe porównanie maxwella i vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 Hindus to ze nie daja tego w obj ani w 3ds to jakas potwierdzona informacja? Ale coz... jak nie ktos nie chce pozyczyc zabawki w piaskownicy zawsze mozna zrobic ja samemu hehe :) i tak wlasnie zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Hindus to ze nie daja tego w obj ani w 3ds to jakas potwierdzona informacja? Ale coz... jak nie ktos nie chce pozyczyc zabawki w piaskownicy zawsze mozna zrobic ja samemu hehe :) i tak wlasnie zrobie. potwierdzona - z pierwszej ręki - tak mi napisał jak go spytałem na ircu i tym postępowaniem vrayowców tłumaczy takie a nie inne zachowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 Tzn. jakie zachowanie... Chaos powiela ich pomysly? od tego sa patenty :) mam nadzieje ze tego co chce zrobic nie opatentowali bo nigdzie takowej informacji u nich nie odczytalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 nie wnikam - poprostu dużo osób używających innych render engine'ów kopiuje dużo pomysłów od nextlimitu i ich userów - przykładem jest właśnie scenka do testów shaderów - której pod vraya do tej pory znalazłem 3 rózne ale widać podobieństwo do tych z maxwella - choćby poprzez użycie w środku każdego modelu tej kulki lub skali jako podłoża -druga sprawa moim zdaniem głupotą jest robienie identycznej sceny pod vraya gdyż jak wszyscy wiedzą shadery w vrayu innaczej się zachowują/wyglądają jeśli użyjemy ich w wizce - czego nie ma w maxwellu - więc raczej należało by przygotowac wizke z sceną/modelem w środku i wtedy a nim testować shadery - z dotychczasowo stworzonych scen do testów przez vrayowców najbardziej przypadła mi ta na wzór komenty z chromowanymi nóżkami - jeśli ktoś wie o czym pisze :) - szukajcie a znajdziecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 A gdzie mozna pobrac te scen? jesli to nie jest tajemnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 jeśli dobrze pamiętam to na forum chaosgroupa czy jak to się pisze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 Niestety nie znalazlem ale dzieki za info :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi