Gość solek173 Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 Nie dawno zakupiłem sobie nagrywarkę DVD (samsung SH-S 162) i jak ją podłączyłem to komputer zaczął sie dziwnie zachowywać!! Cały czas przerywa (np, jak słucham muzyki to przerywa od czasu do czasu), mam procesor celeron 633, `196RAM i 20GB dysku, Mam tez zwykłą nagrywarke,Moze ktos wie czemu tak sie dzieje (na kazdym windowsie od 98 po XP) moze to wina zasilacza (300W) moze jest zbyt mały i nie wytrzymuje? wirusa tez nie mam bo formatowałem kilka razy dysk i sprawdzałem antywirusem! POMOCY
MassTA Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Napisz jak masz ją podłączoną do taśm (czy jest na tej samej taśmie z dyskiem czy nagrywarką i jaki ma tryb pracy). Problem wygląda na źle ustawiony tryb transmisji danych na PIO zamiast Ultra DMA 33 (lub lepszego). Tryb możesz zmienić we właściwościach kontrolera EIDE w menagerze urządzeń. Jeśli nie da sie zmienić, to usuń kontroler w menagerze urządzeń i windows ponownie go zainstaluje (czasem pomaga na błędy tego typu). Ewentualnie pozostaje upgrade Firmwareu w nagrywarce.
Rekomendowane odpowiedzi