Gość Stanisław Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Witam!Mam do Państwa wielką prośbę. Na codzień nie jestem użytkownikiem programów graficznych. Jednak czasami... I tu pojawił się problem. Mam rysunek trójwymiarowy będący plikiem .t3d. Z tego co znalazłem w internecie pliki tego typu powinien otwierać program 3DS Max (o ile dobrze zrozumiałem to moduł programu Autodesk - sciągnąłem jego darmową wersję) lub program Gmax (takoż ściągnąłem). Jednakże oba te programy otwierają pliki o rozszerzeniu .max lub .gmax, natomiast (co także wyczytałem w internecie) plik .t3d można w nich uzyskać za pomocą skryptu - mnie jednak zależy na działanu odwrotnym. Oba programy także nie przyjmują pliku .t3d jako importu. I tu mój problem. Jak przekonwertować .t3d na .max lub .gmax? A może jest jakiś inny program który otworzy plik .t3d i umożliwi jego eksport do Autocad'a lub Rhinoceros (bo takie konkretnie jest moje zadanie).Bardzo będę wdzięczny za wszelką pomoc!Serdecznie pozdrawiam!Stanisław
animaster Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Spróbuj programem 3D Object Converter http://web.axelero.hu/karpo/
Gość Stanisław Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Niestety "unsuported file type"Ale dziękuję!Pozdrawiam!S
Gość toferekk Napisano 16 Lipiec 2014 Napisano 16 Lipiec 2014 Witam jak kolega zakładający temat również nie jestem użytkownikiem programów graficznych na co dzień. I tu pojawia się problem gdyż mam pliki w formacie .max a potrzebuję je w .3ds (gdyż tylko takie otwiera program który posiadam - do obróbki modeli). Czy byłby w stanie mi ktoś z tym pomóc ewentualnie przekonwertować je dla mnie? zależy mi na czasie a jestem kompletnie zielony w tym :) Pozdrawiam! Tomasz
Rekomendowane odpowiedzi