Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem tu nowy, mam problem i potrzebuje waszej pomocy, mam nadzieje ze pomożecie :)

Mianowicie, zrobiłem domek w archicadzie, rzuty elewacje, chce je przeniesc do corela w takiej skali jak je zrobiłem czyli 1:100, mozecie mi wytlumaczyc jak to zrobic??

Dziekuje

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 893
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zobacz czy CAD ma w opcji "export" zapisanie pliku w formacie corela lub czy Corel ma w imporcie opcję dla plików CAD.

Jeśli nie to możesz spróbować tego z takimi rozszerzeniami jak EPS lub ew. bitmapami BMP lub TIFF. JPEG to ostateczność.

Napisano

Z Archidadem jest tak, ze najpierw musisz skomponować plansze w PlotMakerze ( ustalasz skale, kolory, grubości lini itd. ) potem jesteś w stanie zapisać dany arkusz jako EPS a z EPS-em robisz juz wszystko. Jeśli otworzysz tak skomponowany arkusz w Corelu to bedziesz go miał w takiej skali jak kompozycja z PlotMakera.

Jest jeszcze inny sposób (moze troche prostszy) --> ... zwyczajnie drukujesz rysunek do Pdf i wrzucasz do Corela.

Napisano
  • Autor

dzieki zadziałało, mam teraz inny problem jak w archicadzie zrobic zdjecia elewacji w skali?? gdy przechodzi sie do okna 3d nie mozna jush zmieniac skali ani ustawic 100% przyblizenia??